Over ons

40 jaar Budding Sound Bigband!

De Budding Sound BigBand is ontstaan op 4 september 1979 en staat sindsdien nog steeds onder bezielende leiding van Piet van Campenhout.

De BigBand heeft thans ruim 25 leden die vol enthousiasme elke zaterdagochtend van 9.45 tot 12.30 uur repeteren in het Muziekhuis in Berkel-Enschot.

De band is begonnen met 12 leden en groeide uit tot zelfs 34 leden. De standaard bezetting was daardoor aangevuld met 5 dwarsfluiten en 5 hoorns. De huidige standaard Bigband bezetting bestaat nu uit ruim 25 personen, waarbij alle secties goed gevuld zijn.

Bij het eerste optreden, een begeleiding bij een balletuitvoering, bestond uit 4 nummers. Inmiddels beschikt de big band over een ruim repertoire van meer dan 200 traditionele bigband standards, maar ook eigentijdse bigband stukken .

In de loop der jaren werden honderden concerten, festivals en private feesten verzorgd in Nederland en ook in België. Zo speelden wij in Deventer (publiekprijs BigBandBattle 2007), Veldhoven, Scheveningen, Tilburg, Geertruidenberg, Berkel-Enschot, Moergestel, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Antwerpen en tal van andere plaatsen.

Ben je benieuwd naar ons of wil je met ons muziek komen maken? Wij zien je graag bij een van onze concerten. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via; info@buddingsound.nl. Ben je op zoek naar een bigband voor uw evenement, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.